Varför gillar jag inte de rödgröna?

Varför gillar jag inte de rödgröna? Jo ett av skälen till detta är följande. Jag skaffade mig en utbildning till fastighetsmäklare vilken jag betalade helt själv med egna pengar som jag skrapat ihop genom lågavlönat städjobb bla. Det var hård konkurrens om jobben men jag sökte jobben så fort jag fick nys om något. Tillslut fick jag napp och blev den som skulle få anställningen. Jag skulle få skriva på ett anställningskontrakt och börja arbeta som mäklare. Det enda som saknades var registreringen som man behöver för att få arbeta. Då 1995 visade det sig att socialdemokraterna,vänsterpartiet och miljöpartiet hade beslutat om införande av den nya tillsynsmyndigheten fastighetsmäklarnämnden.

Denna nämnd hade får man utgå ifrån utifrån instruktioner från den socialdemokratiska regeringen beslutat att inte utbildningen fick vara äldre än 5år för att man skulle få erhålla registrering. Jag hade passerat gränsen med 2år och fick inte den registrering jag behövde och fick inte anställningen enbart därför.

Jag skrev till justitieminister Laila Freivalds och bad om hjälp att undanröja fastighetsmäklarnämndens regler. Men fick jag nån hjälp tror ni? Icke!! Dessutom lät hon ärendet ligga tills efter valet 1998. På sommaren 1998 råkade jag av en tillfällighet träffa inrikesminister Lars Engqvist. Då jag visste att mitt ärende hamnat på inrikesdepartementet så tog jag upp mitt ärende med honom. Han sade bara"jag känner igen frågeställningen" men jag förstod rätt snart att han var totalt ointresserad av mig som väljare och mitt ärende. Detta visade sig när jag i slutet på 1998 fick svar från regeringskansliet. Jag fick avslag på min önskan om hjälp att undanröja fastighetsmäklarnämndens regler vilka dessutom står i konflikt med eurätten enligt vad jag fått fram.

Allt slutade tillslut med att jag gick in i väggen och tillsist blev jag förtidspensionär med en förtidspension på 6800kr i månaden. Medans de ansvariga politikerna satt med löner på 80000kr i månaden då.

Jag håller de rödgröna ansvariga för att jag förlorar mellan 500000 och 1000000kr om året i förlorad arbetsinkomst. Det finns tusentals andra som drabbats på samma sätt. Och detta enbart för att man fått för sig att sanera mäklarbranschen. Men inte har det väl blivit bättre av det snarare tvärtom. Den som är oseriös mäklare blir inte seriösare för att han har en färskare utbildning eller högskola.Högskoleutbildningen till fastighetsmäklare infördes för att socialdemokraterna ville göra det svårare för folk att bli fastighetsmäklare. Platserna är få och kraven höga,men det skapar inte seriösare fastighetsmäklare för det. Socialdemokraterna trampade in i något de inte förstod sig på och kompetensen i fastighetsmäklarnämnden sattes därefter. Det är för mycket myndighet och för lite verklighetsförankring tycker jag.

Den som råkar skada en klient eller köpare ekonomiskt har en ansvarsförsäkring som skall täcka ekonomisk skada. Vi kan bara orsaka ekonomiska skada som kan ersättas och jag tror de som är seriösa gör det utan knussel. En läkare som skadar en patient för livet eller tom orskar en patients död kommer lindrigare undan än en mäklare som råkar räkna fel på 1000kr i månadskostnad i köparens kalkyl. Jag ifrågasätter det rimliga i detta.

Jag kräver rimligare regler för mäklare och att fastighetsmäklarnämnden läggs ned och att tillsynen återgår till länsstyrelserna,det finns ingen kompetens i fastighetsmäklarnämnden och den klarar inte av uppdraget. Det är dessutom för lätt att anmäla mäklare idag. En mäklare bör inte ens kunna anmälas för en felkalkyl så länge han ersätter den skadelidandes skada. Jag vill ha rätten att få arbeta som mäklare eller om inte annat få ersättning för förlorad inkomst så att jag kan leva ett värdigt liv. Jag är bara 43 och att bara ha en förtidspension på 6800kr i månaden när jag skulle ha kunnat tjänat betydligt mer är inte ett värdigt liv.

Det jag och alla andra med samma utbildning råkat ut för är ett bevis för att de rödgröna skapar inga jobb,men gör däremot människor arbetslösa. I mitt fall fick jag benen avslagna då min utbildning var den enda potentiella födkrok jag hade. Är det ett trovärdigt regeringsalternativ när man behandlar människor på det här sättet?

Bör inte även människor av arbetarklass kunna bli mäklare??

Välkommen till antirödgröna bloggen!

Varför startar man en antirödgrön blogg? Ja inte gör jag det för att jag skulle vara kverulant på något sätt utan för att jag som privatperson har fått mitt yrkesliv förstört och blivit utslagen från arbetsmarknaden pga av ett politiskt beslut taget 1995. Detta kommer jag att berätta om i inlägg här. Det jag och många andra med samma utbildning som mig råkat ut för är ett bevis på att den rödgröna arbetsmarknadspolitiken enbart är en lögn som inte fungerar,och enbart är avsedd att lura till sig en valseger. Mig har de lurat en gång för mycket! I övrigt kommer jag i kommande inlägg att att skriva om energipolitiken miljöpolitiken och försvaret som man också har lyckats förstöra och skickat ut människor i arbetslöshet förutom kapitalförstörelsen då försvarsmateriel skrotas.

Många av arbetarklass som jag har ledsnat på att det enda dagens socialdemokratiska politiker tänker på är sig själva och sin egen höga lön. Att det går sämre för socialdemokraterna ser vi i opinionsmätningarna. Det övertag opositionen har idag är inte för att vi skulle vilja ha Mona Sahlin som statsminister utan helt enkelt för att förstagångsväljarna är lättlurade nog att lyssna på miljöpartiets Peter Erikssons och Maria Wetterstrands svammel.

Idag när vi fått riktig vinter igen har elpriset skenat och många människor som har lägre inkomster har fått elräkningar  som är kanske  4000kr högre per månad och kärnkraftverken står stilla. Men trots det litar folk på den rödgröna opositionen, istället för att ifrågasätta deras politik och klassa den som samhällsfarlig vilket jag anser att den är.

När de rödgröna under förra mandatperioden lade ned Barsebäck då skapade man de elpriser vi sett denna vinter och alla de nödstopp som varit i Oskarshamn och ringhals. Barsebäck behövdes och de reaktorer vi har kvar kan inte alla tillsammans öka produktionen för att kompensera för nedläggningen av barsebäck. Trots detta vill man fortsätta avvecklingen av svensk kärnkraft vilket kommer att ge oss ännu högre elpriser. Vill du som väljare ha det så om du verkligen tänker efter och börjar räkna kronor och ören??

Jag tycker inte att allians för sverige har gjort allt rätt. (sjukreglerna tex är ett av de fel man begått under mandatperioden ,ipred ett annat) Vad gäller fra och ipred så kom ursprungsförslaget från den socialdemokratiska regeringen under förra mandatperioden om jag inte minns fel...

I det stora hela anser jag ändå att allians för sverige bör få fortsätta att regera ,istället för att låta vänstersidan förstöra vårt försvar och skrota våra kärnkraftverk.

Välkommen till min nya blogg!

Hej! Detta är min helt nya blogg som är en reaktion på de rödgrönas egen blogg www.rodgron.se. Det sägs att valet kommer att avgöras på internet och jag vill på detta sätt vara med och påverka vem som får bli statsminister i höst. Och vad beträffar Socialdemokraterna,Vänsterpartiet och Miljöpartiet så vill jag överhuvudtaget aldrig mer se en regering bestående av Socialdemokrater i samarbete med Vänsterpartister och Miljöpartister. De har under de år de bara samarbetade ställt till alldeles tillräckligt! I mitt fall förstörde de mina möjligheter till arbete vilket fick bägaren att rinna över. Läs inlägget på bloggen och begrunda...

Eftersom nu Socialdemokraterna vill vinna ett nytt val och som om det inte räckte skall Vänsterpartiet och Miljöpartiet få sitta i regeringen till råga på allt!  Så Vill jag om möjligt göra mig påmind om att det finns människor i detta land som man tvingat ut i arbetslöshet fast man påstår att om man vinner valet så skall människor få jobb. Detta är en lögn som iallafall jag inte går på. Men om jag också kan få tillräckligt många väljare att förstå hur oärliga de rödgröna är så blir det förhoppningsvis ingen valseger för deras del. Och först när de blivit medvetna om vad de gjort så har jag fått upprättelse.

Vill du som väljare hjälpa mig och alla de tusentals andra som slagits ut från arbetsmarknaden tack vare de rödgrönas samarbete så skall du inte rösta på Socialdemokraterna,Vänsterpartiet eller Miljöpartiet. Det spelar ingen roll vad de kommer med för vallöften så lurar de dig som väljare tills de vunnit valet. Det enda de tänker på är sig själva och sin egen höga lön. Om de gör dig utan jobb genom ett politiskt beslut skiter de i!


RSS 2.0